24 december 2010

En god jul tillönskas er alla

Började denna julafton lugnt med att mysa i sängen med familjen och titta på morgon-TV. Men när Göran Greider gästade morgonsoffan och började gaffla om att det var alliansregeringens fel att tågtrafiken har problem för att man sänkt skatterna istället för att investera i infrastrukturen...så kände jag att jag bara blev så trött på denna enkelspåriga vänsterretorik.

Inte en stavelse om att det slås både köld- och snörekord på löpande band, det vill säga att en extremvinter självklart medför störningar i samhällsfunktionerna, eller att efter decennier av socialdemokratiska regeringars eftersatta satsningar och underhåll av järnvägen, så storsatsar alliansregeringen på infrastrukturen, men att det självklart dröjer några år innan det får genomslag. Nääää, det är alliansens fel att det snöar, att det blåser, att man inte hittar mandeln i gröten och allt annat elände som Greider kan tänka sig skylla allliansen för.

Jag bytte kanal - och vem dyker upp i SVT1 om inte Helle Klein. Neeej, inte en till, utbrast jag. På självaste julafton. Men hon var väldigt intressant att lyssna till. Det handlade mera om livsåskådning och en betraktelse av dagens folkrörelser, men hon kunde ändå inte avhålla sig ifrån att exkludera moderaterna från familjen av partier med folkförankring. 36 procent av befolkningen verkar tycka annorlunda.

Nog med politik för idag kände jag. Avreagerade mig på högarna av snö utanför dörren..när jag väl fick upp den. Sedan har denna julafton avlöpt lugnt och traditionsenligt med mycket mat och barnens glada miner över jultomtens ankomst och uppskattade presenter.

En fortsatt trevlig julhelg till er alla och förköp er nu inte på mellandagsrean.

3 kommentarer:

Magnus sa...

Kan bara hålla med, men som jag hörde från en avdankad politiker, det är roligare att få "headlines" för nysatsning på nya tåg än att lägga några 100miljoner till på underhåll, och det kommer ju en tyvärr en gräns när detta beteende börjar ge utslag. Det är väl just det som vi nu tyvärr får se resultatet av.

Tyvärr är det inte det enda området. Jag kommer ihåg en företagare som för 15 år sedan sa...att det var lönt att satsa på Sverige - visst, lite dyrare, men bra utbildning och allt funkar, posten, transporter, billig och fungerande el osv.

Tyvärr gäller kanske inte detta längre, då vi tyvärr sakta men säkert glider utför på alla listor.

Som allt annat måste man våga att riva upp statiska (stora) strukturer och sätta kunden, dvs medborgaren och dess behov i fokus! Det borde inte längre gå att "skylla ifrån sig på bristande budget". Om man inte utgår ifrån kundens behov, så behöver man inte tex ha den senaste utrustningen på ett sjukhus, när man sedan inte har personal till att ge omvårdnad till de sjuka.

Detta är ett stort systemfel, som är grundlagt under många år. Det hade varit mycket spännande att se Alliansen ta itu med detta "change management" problem. Sverige kan börja klättra uppåt igen, bara vi vill, orkar och jobbar med dessa visioner, och inte hela tiden faller till korta för de "enkla lösningarna" och motivera de med att budgeten inte räcker!

Det beteendet är som att försöka vinna en fotbollsmatch på en ren defensiv satsning, dvs hoppas på självmål!

Ni kan bättre!!! Våga bryta ny mark, och satsa på visioner som utgår ifrån medborgarna!!

God Jul o ett härligt nytt 2011
-Magnus

Commander sa...

@ Annicka:
Härligt att du fick en härlig jul med familjen, det var dig väl unt!

När det gäller Helle Klein är min uppfattning att hon oftast har kloka saker att säga, men när socialdemokratin svajar måste hon antagligen försöka hjälpa till på något sätt.

Tack för ditt goda arbete 2010 och lycka till under 2011. Vi är många som följer dig!

Hoppas du och din familj får ett storslaget och härligt nytt år!

/ Commander

Annicka Engblom sa...

Magnus - medborgarna är alltid första prioritet och att göra satsningar utställda på checkar utan täckning är inte att ha allas vårt bästa för ögonen. Dock är ditt inlägg om kundens behov väldigt viktigt. Den enskilde måste i större utsträckning ha möjlighet att påverka t.ex sin vård. Det är åt det hållet vår politik syftar och leder...men det tar tid att vända på skutan. Ha det gott så ses vi säkert på planet.

Commander - tack för julhälsningen. Har satsat på att ta det riktigt lugnt efter en mycket intensiv valrörelse coh en efterföljande lika intensiv höst. har samlat en massa tankar under tiden och den första salvan avlossas på Krigsvetenskapsakademiens blogg imorgon bitti. Håll utkik.

Mvh Annicka