21 januari 2010

Spännande utveckling inom Kustbevakningen

Mina moderata kollegor i skatteutskottet besöker i dagarna två Blekinge och Skåne. Idag på förmiddagen stod Kustbevakningen på schemat och agendan var verkligen givande och späckad av information. Hela skatteutskottet besökte Kustbevakningen för ganska precis tre år sedan. Därför ville vi moderater följa upp det senare besöket då mycket hänt inom Kustbevakningen, både materiellt och uppgifts- och befogenhetsmässigt. Det jag för egen del var extra nyfiken på var KBV:s deltagande i ATALANTA. Det är spännande därför att det bryter ny mark vad det gäller civil-militär samverkan och jag tror att erfarenheterna av att arbeta tillsammans kommer att utveckla båda myndigheterna. De ligger ju ändå bara med 200 meters avstånd från varandra här i Karlskrona, men avståndet dem emellan har länge varit mycket längre än så. Jag gläder mig också åt de nya tillskott KBV får i form av nya och ändamålsenliga fartyg, flexibla i sin användning. På det sätt som KBV har upphandlat dessa fartyg manar till eftertanke, då de fått möjligheten att göra detta själva och fått tiptop-fartyg till betydligt lägre kostnad än om man gått genom den vanliga proceduren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Synd att du inte besökte Norrbotten. Då hade du kunnat få följa hur KBV använder våra skattepengar i Norrbottens skärgård till att skjutsa omkring sina släktingar (båt på sommaren och svävare på vintern) till sina stugor ute på öarna. Vi skulle ju ändå ut och åka….(herregud hur tänker man?)Verkligen smakligt och etiskt riktigt.

Efter 10 års "utnyttjande" av statliga resurser på detta viset har äntligen någon reagerat och anmält stationschefen i Luleå. Skall bli intressant att se vad verksamhetsledningen i Karlskrona svarar med tanke på den höga ”mediaprofil” de numera håller sig med...