13 april 2010

Jobbiks kommentar på mitt blogginlägg

(Jag väljer här att publicera kommentarerna från det ungerska ultranationalistiska partiet Jobbiks kampanjchef och tillika internationella presschef(kursiverad och svärtad stil i texten) på mitt blogginlägg från den 15 mars inför det ungerska parlamentsvalet i söndags.

För läsaren kan det vara av intresse att jag är andra generationens ungrare. Jag har både släkt kvar i Ungern, täta kontakter med landet och här i Sverige med den ungerska ambassaden)
...................................................

Hej!
Såsom du, har jag okcså läst din artikel med dubbla känslor. Jag är glad, att du tyckert det är viktigt att ha dina ungerska rötter levande, men är ledsen över att du har blivit vilselett så oerhört över vad som pågår i Ungern och vad som sanningen är i vissa frågor, som t.ex. Jobbik. Jag vill inte skriva mer, för jag vet inte, om du är öppen för ett samtal. Hursomhelst, jag vill göra nágra anmärkningar inom din egen text, som jag skriver med rött.

Med vänlig hälsning,

Zsolt Várkonyi M.A., M.B.A
Presidential Campaign Chief
International Press Chief
Mobile: + 36 70 636-3030
E-mail: varkonyi.zsolt@jobbik.hu

Jobbik, the Movement for a Better Hungary
Head Office
Address: 1113 Bp., Villányi út 20/a, Hungary
Telephone 1: + 36-1-365-1488
Telephone 2: + 36 70-379-9701
Telefax:+ 36 -1-365-1488
Web: www.jobbik.com

Stolthet och skam
Idag är det flaggdag i Ungern i åminnelse av 1848 års revolution och upproret mot Österrike. Ungrarna förlorade revolten, men Österrike fick göra vissa eftergifter och 19 år senare, år 1867, formades dubbelmonarkin Österrike-Ungern. Och självklart vajar den ungerska flaggan i min flaggstång och jag tänker lite extra på min bortgångna pappa.

I april är det parlamentsval i Ungern och som det ser ut och som jag hoppas på så kommer vårt systerparti Fidesz, med partiledaren Viktor Orbán, att kamma hem en storseger över det styrande socialdemokratiska partiet MSZP. Orbán har dock en stor utmaning framför sig med att få ordning på landets hårt prövade ekonomi. Han har också en annan allvarlig sak att ta tag i och det är den växande främlingsfientligheten, främst gentemot landets romer.

Romerna utgör ca 4 % av den ungerska befolkningen och under de senaste åren har våldet och överfallen på romer i landet eskalerat. När jag besökte Ungern för ganska precis ett år sedan, var landet statt i chock, efter att en ung man och hans femåriga barn hade överfallits och dödats i sitt hem. Situationen har sedan dess tyvärr inte blivit bättre. Vad du hänvisar till är fullständiga lögner som cirkulerar i den internationella median. De påstådda gärningsmän sitter sedan Augusti i häkte. En av dem vistades ett och ett haltv är i Izrael under nittiotalet i en kibbutz, en annan hade varit yrkesmilitär inom den ungerska armén och tjänstgjorde i Bosnien i SFOR, där han blev värvad av den ungerska militära säkerhetstjänsten. Vi påstår att någon eller några säkerhetstjänst(er) ligger bakom dåden som riktade sig på att få anledning att anklaga Jobbik för våld mot zigenarna, och att till slut fá partiet den förbjudet. Att det inte lyckades kan vi tacka för att det finns vissa delar i den ungerska polisen (Omega kommandogruppen) som arbetar helt oberoende från säkerhetstjänster. Att dessa ansträngningar däremot lyckades är din artikel själv ett bevis på. Se vårt ställningstagande (Jobbik announcement) i saken, och klicka på linkarna till olika källor inom dokumenten som bevisar vad jag här påstår.


Det är framför allt den paramilitära gruppen Magyar Garda, det ungerska gardet, som förskräcker genom sina svarta uniformer och marscher genom romska bostadsområden. På samma sätt som Nationalsocialisterna i Tyskland under mellankrigstiden skyllde depressionen på judarna, på samma sätt skylls romerna för den finansiella krisen och den svångremspolitik som därpå följt. Tyvärr är hela denna resonemang helt fel. Det är ingen som skyller zigenarna för den finansiella krisen. De skylls för den agressiva brottsligheten.

Magyar Garda är knutet till det starkt nationalistiska partiet Jobbik, vilka inte bara ger sig på romerna, Som sagt är det en lögn som vissa kretsar gärna sprider. Inte någonsinn har en enda medlem av MG blivit knuten till ingen sorts våldshandling gentemot inga, främst inte mot zigenarna. utan som även vill gå ut ur EU, Norge och Schweiz är inte med i EU - är de utlänningsfientliga/rassister/nazister för det? Det är vår egensak att vara med eller inte. Eftersom vi endast fått nackdelar med EU medlemskapet (ungerska befolkningen tycker så i mertal i alla fall), det borde vara vårt eget val, eller hur? orientera utrikeshandeln mot de forna öststaterna, Just nu betalar EU våra bönder för att de skall nödslakta sina svin, kor, för att hugga ned sina vindruvor och frukträd. Vad skall de leva på nästa år när allt är utrotat? Borde det inte vara bättre att få försälja våra varor till dem som betalar goda pengar för det? förhindra utlänningar att köpa ungersk mark visst, eftersom utlänningarna förfogar över mycket högre inkomster, EU stöd och kapital än ungerska bönder, vilka inte ens kan betala räkningarna. Det kan inte kallas för en tävling på lika villkor, eller hur? och uppmana ungrarna att bara köpa ungerskt. och vad är det för fel med det? Amerikanerna gör detsamma: 
http://www.examiner.com/x-5697-Grassroots-Politics-Examiner~y2009m3d17-Buy-American-movement-growing-as-resolutions-pass-in-over-100-states-and-municipalities

Det värsta är att Jobbik vinner mark bland de ungerska väljarna som drabbats hårt av den finansiella krisen. Dessa rader visar inte liten brist på demokratiskt tänkande. Skall du föreskriva vad väljarna skall tycka och vem de skall välja? I regioner med hög arbetslöshet har de till och med gått om socialdemokraterna och är nu näst största parti. Konstigt att få höra någon gråta över sossarna som skulle vara moderat...

Så det är med kluvna känslor jag hissar den ungerska flaggan. Jag tycker att du inte vet vad som pågår i Ungern idag. Har du några släktingar kvar? Vad tycker du, vad är orsaken för vårt ökande stöd om vi är fel? För nuvarande vårt stöd har överstigit 20% - det är officiella mätningar, men våra visar 25-30%... är ungerska folket nazister i så fall? Du får gärna hälsa på hos oss, och vi skall visa dig runt i landet. Jag känner stolthet över den kultur som är en del av mig, jag känner förhoppning om ett bra valresultat om en månad, men samtidigt skam över att det 2010 förekommer pogromer mot romer i ett land som står mig så nära. Vad det är för pogromer? Ge mig ett enda fall där den ungerska befolkningen har utfört något slags våldsdåd mot zigenarna - förutom den seriemord som begicks av säkerhetstjänsten förståss. I själva verket, pogromen pågår mot den ungerska befolkningen, som vår sammansättning av zigenarbrottslighet visar. Har du mage för att läsa igenom den? 118 fall av grova dåd! Detta är något som landet måste ta itu med. Visst, kanske borde liberalerna inte avskaffa staten (som det stod om Ungern i Frankfurter Allgemeine Zeitung i höstas: Ein Staat verschwindet...) Det är inte värdigt en modern EU-stat. Här har du äntligen rätt: Ungern kan inte betraktas som en modern EU-stat vilket mått du än tar. Det är ingen demokrati, att starta med, här avgár inte en minister för att inte ha betalat TV avgiften, som i Sverige, däremot förskingrar självaste makteliten de största pengarna på ett oförskämt sätt varje dag, som du säker är underrättad om. Se linkar.

Bifogar några läsningar för din information, Hoppas att du läser igenom dem.

--
Várkonyi Zsolt
Elnöki kampányfőnök
Nemzetközi sajtófőnök
Mobil: + 36 70 636-3030
E-mail: varkonyi.zsolt@jobbik.hu

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Központi iroda:
1113 Bp., Villányi út 20/a, Hungary
Telefon 1: + 36-1-365-1488
Telefon 2: + 36 70-379-9701
Telefax:+ 36 -1-365-1488
Honlap: www.jobbik.hu


(Här presenteras sedan rapporter om "Gypsy crimes against hungarians" och "The serial gypsy killings" - starkt vinklade skrivningar i syfte att piska upp hatstämningen mot Ungerns romer)

Inga kommentarer: