16 april 2010

Syna fuskbyggarna

Denna strålande dag i Göteborg har runt 2500 moderater från landets alla hörn samlat på Göteborgsmässan för att i dagarna knyta kontakter, förbereda sig och peppa varandra inför valrörelsen.

Inledde gjorde kommunala samrådsgruppen ordförande Susanne Nordström och i skrivande stund talar Per Schlingman om den utmaning vi står inför och det ansvar vi har att förvalta de så viktiga reformer vi genomfört under mandatperioden. Alternativet är otänkbart.

Oppositionspartierna har ju vid några tillfällen basunerat ut att de minsann är överens, men varje gång har potemkinkulissen krackelerat vid närmare påseende. Per jämför de rödgröna samarbetet som politikens svar på TV4:s program Fuskbyggarna. Lysande!

Sahlin som byggherre är stressad och har bråttom eftersom arbetet startade sent. Hon har dessutom problem med Ohrly eftersom han envisas med att inte bygga enligt byggnormerna. Han har en massa egna idéer om hur saker och ting ska lösas. Rördragningarna påminner om de i ett forna östland.

Firma Wetterstrand/ Eriksson vill i smyg ta affärer från Sahlin, så vem är egentligen kvalitetsansvarig? Tidigare var det Nuder, men han har ju bytt arbetsgivare. Nu är det Östros som svettas med beräkningar som inte går ihop. Dörren är sned och det går inte att rädda huset med att bara sätta en vacker krans på den. Vi kommer att utkräva besiktningsansvar. Vi kommer att syna fuskbyggarna om vi så ska kalla in kollegorna från lyxfällan.

Men allvarligt, vi pratar om vårt land och våra medborgare, om att äldre ska få den vård de förtjäar, eleverna den skola de förtjänar och fler och närvarande poliser. Om två veckor ska vänsterkartellen komma med sitt budgetalternativ och vi kommer att syna dem med både förstoringsglas, stege och mögelhund.

Valet handlar om en stadig allians gentemot ett gäng fuskbyggare. Håll dem borta från Sverige!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du får tycka vad man vill om andra partiers politik, men det känns inte ok att läsa om sådana skadeglada smutsiga beskrivningar som du gör om både socialdemokraterna och vänsterpartisterna. Lyckades inte hitta någonting som beskrev vilka goda gärningar du bidrar med till politiken och det, kära moderat känns riktigt mögligt. Ska du värva väljare så är det nog dags att lägga ned skitsnacket, vilket du borde gjort redan i grundskolan. Förhoppningsvis kan du bättre än så!

Annicka Engblom sa...

Hej Anonym,
nu var det förvisso vår partisekreterares tal jag refererade, men i sak, att oppositionspartierna skulle vara överens om politiken är ju faktiskt att likna vid ett fuskbygge.
Två gånger hittills har de basunerat ut att de varit överens. Jag har varit på plats båda gångerna och kunnat konstatera att överenskommelsen inte sträcker sig längre än till fagra ord.
Det bekymrar mig. Mest för vad ett maktskifte i höst skulle innebära för vårt lands goda renommé, ekonomi och stabilitet.
Jag ägnar mig aldrig åt skitsnack utan håller mig till fakta och handling.