18 januari 2019

Prm: Tredje gången rött för Engblom mot Löfven


Pressmeddelande
2019-01-18

Tredje gången rött för Engblom mot Löfven

För tredje gången tog riksdagen under förmiddagen ställning till Stefan Löfven som statsminister. Även denna gång röstade Blekinges riksdagsledamot, Annicka Engblom (M), nej till förslaget. Men med stöd av Centern och Liberalerna och inflytande av Vänsterpartiet gick förslaget igenom.

Annicka Engblom (M) tryckte tillsammans med den moderata riksdagsgruppen för tredje gången på röd knapp mot fortsatt socialistiskt styre av landet.
 
-        Sverige har genomlevt en mandatperiod under Löfvens ledning av växande vårdköer, ökad gängbrottslighet och skjutningar på våra gator, en misslyckad integration, nedskärningar inom LSS och försämringar för vanliga löntagare och pensionärer. Att denna historiskt svaga regering, med stöd av enbart en tredjedel av riksdagsrösterna, får fortsatt förtroende är ett nederlag för Sverige och svensk politik.
-        Jag beklagar hur vissa partier har valt att hantera resultatet av höstens val. En majoritet av väljarna röstade mot ett fortsatt socialistiskt styre av landet. Politiken hade att hantera och respektera det, men så blev inte fallet. Jag hoppas för framtiden att det är sista och enda gången vi får se en sådan svårbegriplig process.
Ledande företrädare för Centern i Blekinge har utropat sig vilja verka som ett liberalt oppositionsparti under kommande mandatperiod. Ett uttalande som Annicka Engblom starkt ifrågasätter.

-        Det går inte att, som Centern och Liberalerna nu försöker göra gällande, utgöra ett regeringsunderlag, samtidigt som man utropar sig som fortsatta oppositionspartier. Det är två oförenliga ståndpunkter. Det är att både vilja ha kakan och äta den. Det fungerar inte.
-        Samtidigt som jag idag känner både besvikelse och bedrövelse över Centerns och Liberalernas agerande på riksnivå är det viktigt att fortsatt vårda de relationer och samarbeten vi har tillsammans på kommun- och regionnivå. Blekinge behöver mer av liberal och konservativ politik för sin utveckling och den målsättningen har inte förändrats med dagens beslut i riksdagen.

-       Vi moderater kommer nu att gå i kraftfull opposition på riksnivå och utgöra den starkaste rösten för borgerlig politik, större frihet, trygghet och valfrihet för Sverige och Blekinge. Jag känner stark motivation och engagemang att ta mig an den uppgiften.

 
 

Kontakt:
Annicka Engblom (M)
Riksdagsledamot Blekinge län
070-267 00 01

Inga kommentarer: